Recension: Molin, Sara; Frågar åt en vän; 2021

Frågar åt en vänNär jag hade lyssnat klart på Abdulrazak Gurnah ville jag har en hederlig feelgood igen. Jag hade Sara Molins senaste liggande i min virtuella bokhylla så det fick bli Frågar åt en vän. Jag har tyckt om Saras senaste böcker och det är en författare som jag tycker skriver feelgood med substans. Boken av utgiven på Norstedts.

Lydia jobbar som chef på en kriminalvårdsanstalt och livet känns stressigt, även om hon inte har några barn. Hennes fästman Douglas vill att de ska planera bröllopet, men hur gärna hon än vill gifta sig så känner hon sig inte närvarande. En dag sitter hon och tar det lugnt i en park och får för sig att skicka en bild på sig själv till sin fästman. Hon får hjälp av en kille med en bättre mobilkamera och istället för att skicka bilden till Douglas, skickar hon bilden till killen, Ninos. Det blir början på en lång sms-växling dem emellan.

Allt medan Lydia sms:ar med Ninos håller hennes förhållande på att rasa samman. Det som Lydia tycker är jobbigast är att Douglas inte tycker om hennes familj. Så fort hon svarar i telefon när hennes mamma eller någon av alla hennes syskon ringer, blir han irriterad. Men när han inte vill att hennes lillasyster ska sjunga på deras bröllop, börjar hon känna att något är fel.

Frågar åt en vän är en romantisk feelgood med ett dåligt förhållande och en härligt bullrig familj i centrum. När boken börjar verkar Lydia inte ha någon vidare bra kontakt med någon av sina fyra syskon, men livet tvingar henne att komma dem närmare och det är en av bokens stora behållningar. Möjligen är Douglas lite väl knäpp, men jag får ändå en illusion om varför Lydia valde honom.

Frågar åt en vän var precis så mysig som Sara Molins andra böcker, om inte till och med lite bättre än de andra. Jag tyckte mycket om julboken En oönskad julklapp, men den här var minst lika bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.