Möhippa på Fotografiska

När man är förälder och dessutom redan gift (i hemlighet) så är det kanske inte lika aktuellt att få en möhippa som varar hela natten lång. En vän till mig fick istället en söndag på Fotografiska med vänner. Hon uppskattade det mycket.

Vee Speers på fotografiska

Den australiensiska fotografen Vee Speers hade för ett par år sedan en utställning som hon kallade The birthday party och var bilder av barn som var på väg till ett imaginärt födelsedagskalas. Nu har de blivit äldre och mer självsäkra. Den nya utställningen kallas Bulletproof. Bilder från båda utställningarna fanns på fotografiska och jag älskade dem! Nu ska det snart sitta fyra barn på väggen i mitt arbetsrum.

Andres Serrano

Är det möhippa så är det. Vilken tur att vi hittade lite bilder att bli generad av på Fotografiska. Bilderna ovan tillhör utställningen Redemtion av Andres Serrano. Han provocerar ofta med tabubelagda ämnen som sex och religion. Av bilderna ovan fastnade jag för den i mitten, kvinnan som inte opererat sitt könsorgan. Så viktig för att utmana fördomar, däribland mina ofrivilligt egna.

Bored couples av Martin Parr

Martin Parrs utställning Souvenir om semestrande britter (eller i vilket fall främst britter) var den roligaste. Jag skrattade gott både av bilder och små filmer som visades. Ovan var de absolut roligaste bilderna. Jag och Andreas brukar ofta prata om att människor verkar ha de stå tråkigt tillsammans på semestern medan vi alltid babblar på om politik, sport eller annat trams. Hoppas vi aldrig förvandlas till något av paren ovan!

Simmare av Martin Parr

Jag kunde så identifiera mig med den här ensamma simmaren i det trista vädret någonstans i Skottland. Det kunde vara jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.