Recension: Tokarczuk, Olga; Spel på många små trummor; 2001

Spel på många små trummorNär det kom till Polen i min EU-läsning var det inte helt lätt att finna böcker på svenska. Olga Tokarczuk finns och jag valde att läsa hennes novellsamling Spel på många små trummor. Jag ska vara ärlig och säga att valet av titel berodde på sidantalet (90) eftersom hennes andra böcker inte alls lät lockande på baksidestexten.

Novellerna i Spel på många små trummor är ganska vardagliga, ibland med något avvikande som huvudpersonen hänger upp sig på. Den mest extrema novellen var han som gifte sig med världens fulaste kvinna och fick världens fulaste dotter ihop med henne. Vi fick också läsa om kvinnan som blev besatt av sin granne som sjöng och kvinnan/mannen som tyckte om att leka med könsroller offentligt.

Jag kunde inte ta till mig detta alls. Jag fick ofta gå tillbaka i texten för att jag läst för fort och slarvigt av rent ointresse. Jag är glad att jag inte tog någon av Tokarczuks längre romaner. 90 sidor får räcka.

1 ping

  1. […] Olga Tokarczuk – Spel på många små trummor […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.