Mina tankar om mens i infoblad på Unga Dramaten

Mens - the musical

Mens – the musical. Foto: Sören Vilks.

Unga Dramaten går just nu en show som heter Mens – the musical. Jag fick förfrågan om jag ville skriva en text om vad mens är för mig till föreställningens infoblad. Såklart jag ville! Det blev en mycket personlig text om ofrivillig barnlöshet.

När jag tänker på mens idag så är det främst förknippat med något som kommer ovälkommet som en påminnelse om att vi, jag och min man, har svårt att få barn. Ibland kommer det som en del i min naturliga cykel och ibland efter en IVF. Alltid lika ovälkommen och ofta ganska sen, liksom för att retas lite och hålla hoppet uppe lite för länge. Men det fanns en tid då mens var ett tecken på att min kropp fungerade. Efter ett halvår utan, utan någon särskild anledning skrek jag av glädje när jag plötsligt såg dropparna i duschen en morgon. Oavsett vad förväntningarna varit före så är det oftast meckigt och kladdigt medans det pågår och jag är alltid lika glad när det är över.

Hanna Lager, liberal och bloggare på Feministbiblioteket

Läs hela infobladet här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.