Mina klassiska kvinnor

Klassiska kvinnor

Vad roligt att fler är intresserade av att hänga på utmaningen Klassiska kvinnor! Jag kommer att göra en uppdaterad lista av deltagare inom kort. Till att börja med tänkte jag presentera mina klassiska kvinnor. Jag hade tänkt att lägga mitt huvudfokus på svenska kvinnor. Jag läser mycket kvinnor från hela världen och flera utmaningar pågår just nu om att läsa mer litteratur från andra delar av världen så för mig är det en utmaning att satsa på hemmaplan. Ni andra väljer såklart som ni vill!

Det jag har kvar att läsa från kanonen

Syliva Plath – Glaskupan

Kerstin Ekman – Häxringarna

Karin Johannisson – Den mörka kontinenten

Monika Fagerholm – Diva

Övriga klassiska kvinnor 

Här kommer jag kanske inte att läsa alla, eller just den angivna boken, men det här är kvinnor jag länge varit sugen på.

Mare Kandre – Aliide, Aliide

Sara Lidman – Hjortronlandet

Gerda Antti – Jag reder mig nog

Majgull Axelsson – Aprilhäxan

Kerstin Thorvall – När man skjuter arbetare

Inger Alfvén – Dotter till en dotter

Gun-Britt Sundström – Maken

Mary Shelly – Frankenstein

Françoise Sagan – Bonjour tristesse

Marguerite Duras – Älskaren

Isabel Allende – Kärlek och skugga

2 kommentarer

 1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4861

  Gillade skarpt När man skjuter arbetare och Maken. Vill gärna tipsa om Kandres Quinnan och Dr Dreuf, en av de bästa och vassaste kvinnoskildringar jag någonsin läst. http://lyrannobel.blogspot.se/2012/01/quinnan-och-dr-dreuf.html

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4861
   • Hanna4 januari, 2014 kl. 04:29
    Författare
   • Svara

   Den ha jag också tänkt på! Jag blev dock sugen på Aliide, Aliide när jag läste en avhandling om bardomsskildringar i romaner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.