Månadens feminist goes Mrs America

Mrs America

Jag har sett Mrs America och är inte bara enormt imponerad av serien, utan också otroligt nyfiken på de feminister som presenterades i den. Jag har hört talas om de flesta av dem, men känner att det inte skulle skada med mer fördjupning. Ni som följer min blogg regelbundet vet att jag brukar skriva om en feminist varje månad under parollen Månadens feminist. Efter Mrs America fick jag en idé.

Under sommaren, det vill säga i juni, juli och augusti, kommer jag att skriva om fem utvalda feminister ur serien under Månadens feminist. Det kommer alltså att bli mer än en i månaden och det passar ju ganska bra i och med att även Feministbiblioteket brukar drabbas av sommartorka. Jag såg att jag trots allt inte hade skrivit om giganterna Gloria Steinem och Betty Friedan tidigare, så det är dags nu. Tre till har jag lagt till på min lista, men frågar gärna er läsare: Vilka vill ni läsa om från serien?

Jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska skriva något fördjupande om Phyllis Schlafly, vilket då väl skulle bli månadens antifeminist, men vi lägger henne åt sidan. Vilka var de mest intressanta feministerna från serien?

2 kommentarer

  1. Varför inte skriva lite om allihopa?

    1. Jag har fem på min lista nu! Många är ju lite mer anonyma och jag har inte omedelbart namn på dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.