Lucka 5: Karibien

Krans 5Idag åker vi till ett mer exotiskt resmål. Det passar bra med tanke på att vi lite löst funderar på att åka på kryssning i Karibien i samband med våra fyrtioårsdagar nästa år. Hur som helst finns det litterära karibiska pärlor. Här kommer tre!

Annie John av Jamiaca Kincaid: En författare som har nämnt ibland i nobelprissammanhang är Jamaica Kincaid och hon är född och uppvuxen på Antigua. Annie John handlar om en mycket komplicerad mor-dotter-relation. Boken gavs nyligen ut på nytt på Tranans förlag.

Desirada av Maryse Condé: Condé är en annan person som det också spekulerats kring när det kommer till nobelpriset. Första delen i Desirada utspelar sig på Condés födelseö Guadeloupe. Sedan gör huvudpersonen en resa till Frankrike, vilket författaren också gjort.

Saragassohavet av Jean Rhys: Ett måste för den som älskade Jane Eyre! Boken handlar om den galna makan och berättar hur hon blev galen. Hon växte upp lyckligt på Jamaica. Hon var även på Dominica på bröllopsresa med sin make innan hon kom till det karga och ogästvänliga England.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.