Lucka 4: Norrland

Krans 4När jag frågade om vilket geografiskt område folk ville ha boktips från var Norrland ett vanligt svar. De tre böcker/bokserier jag rekommenderar idag är kanske inte de ovanligaste i hyllorna. Men de är bra!

Böckerna om Maj av Kristina Sandberg: Maj är en alldeles vanlig hemmafru i Örnsköldsvik och i tre böcker får vi läsa om det lilla livet i hemmet och med familjen. Det var stundvis lite tråkigt, tyckte jag, men höll ändå i längden och blev bättre och bättre.

Böckerna om Agnes av Ann-Helén Laestadius: Fyra böcker om Solnatjejen Agnes som är same och söker sitt folks tradition. Hon lär sig samiska, konfirmera sig på ett samiskt sommarläger och framförallt skaffar hon sig en samisk pojkvän. Böckerna utspelar sig till stor del i Soppero i Kiruna kommun. Bra böcker för ungdomar. Författaren har även skrivet en numer Augustprisbelönad ungdomsroman som utspelar sig i Kiruna, Tio över ett.

Händelser vid vatten av Kerstin Ekman: Jag läste boken före Feministbiblioteket och inte haft ork att recenserat den i efterhand. Det är i vilket fall en otroligt spännande bok och en mycket fin skildring av Norrland. Min man har lovat att gästrecensera den (men med tanke på att han lovade att gästrecensera Fröken Smillas känsla för snö för åtta år sedan, så ska vi inte ha för stora förhoppningar på att en sådan dyker upp inom kort).

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

  Tack för dem fina tipsen! Jag vill gärna tipsa om ”Norrlands svårmod” av Therése Söderlind som handlar mycket om Norrland och relationer.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
   • Hanna4 december, 2016 kl. 07:15
    Författare
   • Svara

   Den har jag funderat på men aldrig tagit tag i 🙂

   1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

    Själv är jag väldigt nyfiken på Ann-Helén Laestadius. Hennes alster ska jag ta tag i 2017 i och med min Augustpris-utmaning.

    Händelser vid vattnet läste jag under min gymnasietid, så länge sedan! Jag borde läsa om den!

    Böckerna om Maj har en egen plats i mitt hjärta <3

    1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
     • Hanna5 december, 2016 kl. 09:40
      Författare
     • Svara

     Tio över ett av Laestadius var fantastiskt bra så läsa den! Jag tyckte att böckerna om Maj var bra, men det var först när jag läst den sista som jag verkligen förstår deras storhet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.