Lucka 3: Joyce Carol Oates

Joyce Carol Oates

Joyce Carol Oates. Foto: Larry D. Moore CC BY-SA 4.0

Krans 3När man slänger ut frågan vem som borde få nobelpriset i litteratur är Joyce Carol Oates ett mycket ofta förekommande svar. Hon har länge varit en av mina favoriter, men sägs inte kunna få priset därför att hon är för produktiv. Men måste det verkligen vara en nackdel? Det borde ju vara en fördel att kunna skriva så många böcker på så otroligt hög nivå.

Många har Oates mastodontverk Blonde om Marilyn Monroe som hennes mästerverk. Själv var jag inte så förtjust i den, men det berodde inte på att den var dålig, utan att annat av det hon skrivit är så mycket bättre Hennes bok Svart flicka, vit flicka, tyckte jag var i nobelprisklass.

Den stora frågan är om Oates kommer att prisas för sina fantastiska verk eller om hon för evigt kommer att vara för produktiv eller till och med för ojämn. Borde man inte prisas för det som är bra oavsett vad annat man skrivit? Sedan kan jag bara inte låta bli att skriva en liten grej till om Dylan. När USA som inte fått priset på så länge får det genom Bob Dylan och inte genom Joyce Carol Oates, då är det något som känns fel.

Jag har läst Svart flicka, vit flicka, Blonde, Älskade syster, En fager mö och Dödgrävarens dotter

2 kommentarer

 1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4861

  Absolut en favorit – håller alltid tummarna för henne.

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4861
   • Hanna3 december, 2018 kl. 02:14
    Författare
   • Svara

   Detsamma! Men hon kommer väl aldrig att få det 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.