Lucka 24: New York

Krans 24Finns det någon stad som är mer julig en New York? Tänk dig granen vid Rockefeller center eller all julskyltning på Fifth Avenue. Tänk alla filmer i julmiljö och föreställ dig att själv få uppleva New York i julskrud. Jag har fått göra det, inför julen 2007, och det var så fantastiskt som jag hade drömt om. Eller ja, vädret var väl kanske inte alltid underbart. Idag får ni tips om tre böcker att läsa om ni vill drömma er bort till New York.

I’ll take New York av Miranda Dickinson: Äkta chicklit som tyvärr inte finns på svenska. Berättelsen kretsar kring Manhattan och Brooklyn och finalen utspelar sig runt jul. Huvudpersonerna ägnar sig åt New York sightseeing. Kan det bli mer passande?

Livets aviga och räta av Kate Jacobs: Återigen en chicklit, men lite svartare sådan. Det är många fina bilder av New York och bland annat är det en kinesiskt kvinna i boken som vandrar gatorna upp och ner i Chinatown. Boken handlar om stickning och vänskap. Lite kärlek också. Och mycket sorg.

Låt vargarna komma av Carol Rifka Brunt: En bok om hiv-epidemin i New York i mitten av åttiotalet. Mycket gripande om en tjejs kärlek till sin morbror som dör och sedan vänskapen till hans pojkvän som familjen vägrat att ha kontakt med. Det är många scener från ett New York som inte är så glassigt som i böckerna ovan. Det är dock den klart bästa boken av dessa tre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.