God fortsättning – fick ni några fina julklappsböcker?

Familjen Lager-Ericson julen 2016

Familjen Lager-Ericson julen 2016.

God fortsättning alla läsare! Idag har det varit en både lugn och hektiskt juldag för min del. Med två barn är det svårt att slå sig ner i en fåtölj och bara ge sig hän åt julklappsböckerna. Det blir mer att desperat försöka hitta på aktiviteter till stora och ge sig ut på korta barnvagnspromenader för att få lilla att sova.

Maken tog stora på bio och såg Bamse idag. Jag tog mina föräldrar och barnvagnen för att handla mat till en mängd gäster som kommer imorgon och ska äta kalkon. Jag är så glad att vi har hittat på en tradition att träffa mina kusiner och min (ingifta) faster plus kusinbarn här i Stockholm. Vi träffades här på fika för två år sedan och efter de hade åkt åt vi kalkon. Då kom vi på det onödiga i detta och bad dem komma på kalkonmiddag året efter. Det spelar väl ingen roll om man är sex eller sexton som äter kalkon, eller? Det blev så lyckat att vi gör det igen imorgon och min man tycker att han inte har någon bättre för sig än att laga mat imorgon så alla är nöjda. Nu ska vi bara hitta på en aktivitet till femåringen så att han kan trötta ut sig lite på lek och förhoppningsvis somnar före elva.

Gårdagen blev fin och vi åt mycket god mat som jag och maken lagat. Nu har vi mat så att det räcker resten av jullovet. Jag fick lagom många och väldigt fina klappar. Bäst av allt var boken med stort B, Pennskaftet av Elin Wägner i originalutgåva. Det kan hända att någon viskat i min mans öra att den boken fanns tillgänglig, men hur som helst så hade han vett att köpa den till mig. Jag är nu världens gladaste feministiska bokbloggare.

Hoppas att ni andra hade en lika fin julafton och juldag och att fortsättningen på ledigheten, hur lång den nu blir, också bli bra! Och berätta, fick ni några fina julklappsböcker?

Pennskaftet av Elin Wägner i originalutgåva

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.