Lucka 18: Nalle och Blå katten i Vem-böckerna

Vems kompis?

Bakom lucka 18 finner vi ett kärlekspar för de allra yngsta. Nalle är huvudpersonen i Stina Wirséns första Vem-böcker. Nalle har fyra kompisar som är med i böckerna; Gula Katten, Fågel, Nallegrisen och Kanin. I en bok, Vems kompis?, kommer det in en ny kompis, Blå Katten, som Nalle blir kär i.

Vem- böckerna är pedagogiska böcker om olika svåra dilemman för barn. Det handlar till exempel om hur man är en bra kompis, hur man hanterar sina känslor och att det kan vara jobbigt att sova över. Det roliga är att det nu har kommit en ny generation i böckerna. Nalle och hennes kompisar har växt upp. Och i den allra första av de nyare böckerna, Vem är stor?, får vi veta att Nalle och Blå Katten lever tillsammans och har tre barn.

Alla barn som tycker att det är äckligt med pussar och kärlek kan vara helt lugna. Nalle och Blå Kattens kärlek förstås nog mest av oss vuxna. I den nya generationen är de inte viktiga alls. Deras barn, Knatt, Gnis och Lilla Luden är betydligt mer intressanta för den lilla läsaren. kärleken, den får vi vuxna njuta av och kanske mer gissa oss till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.