Lucka 18: Marianne Fredriksson

Marianne Fredriksson

Marianne Fredriksson var en författare jag upptäckte i mina sena tonår och älskade. Sedan kom hon att bli en av alla de kändisar som dog under min och Andreas första långresa till Asien 2007. Det började med Anna Nicole Smith och under den knappt tre veckor långa resan var det fler än hon och Marianne Fredriksson, vars dödsrunor vi kunde läsa i nättidningarna (Johanna Sällström var också en av dem, vill jag minnas).

Jag började med att läsa Anna, Hanna och Johanna som jag fick av mina föräldrar i julklapp, just för att mamma gillade Marianne och för att jag heter Hanna. Ibland kan val av bok vara så enkel. Det är en historia om tre generationer kvinnor i Göteborg och jag minns att jag blev oerhört berörd av boken.

Annars är nog min favoritbok Enligt Maria Magdalena, som jag fick av Andreas i ett påskägg vår första påsk tillsammans. Jag fick boken för att jag hade en idé om ett feministiskt bibliotek och Andreas tyckte att den borde finnas med. Jag älskade boken, som är en berättelse om Maria Magdalena, men med henne som utgångspunkt och med en möjlig förklaring till varför kristendomen inte har varit så trevlig mot kvinnor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.