Lite tankar angående flytten

Utsikt

Nu har det gått en vecka sedan allt blev klart med flytten i den här vändan. Man kan verkligen inte påstå att vi kommit i ordning, men frågan är om vi någonsin kommer det. Vi har tagit med oss för mycket saker och eftersom vi hyr möblerat med husgeråd har vi svårt att få plats.

När man flyttar så flyttar man ju oftast till något. Det gör det jobbiga lättare att uthärda. Men vi flyttade bara från något. Vi hamnade i vår andrahandslägenhet efter tio dagar på hotell. Hela cirkusen var väl kanske inte jättejobbig i sig, det var själva flyttandet som var det. Men att komma till hotellet kändes då enbart som lättnad, inte som början på något nytt.

Just nu känner vi att det är skönt att få landa, men det är ju ingen eufori över allt nytt och härligt. Inga besök på Ikea för att köpa saker till barnrummen, inga tankar om nya inredningssaker till oss och ingen möjlighet att rensa ut gammalt skräp och slänga. Det har vi framför oss, men vi vet ju ännu inte när eller var.

Vi överlever såklart detta och det är skönt att vara på plats. Just nu är mitt största bekymmer att min nyinköpta kjol verkar vara borta. Förmodligen slängde jag ner den i en, för en kjol, helt ologisk låda eller påse. Och så har alla hotellkartonger blandats med dem som tillfälligt huserade hos svärfar, vilket gör det svårare att leta. Den kanske inte kommer fram förrän vi är på plats i ett hus.

En annan lite jobbig sak när man har lite plats och för mycket saker med, är att det kom med en massa saker som vi absolut inte behöver. Till exempel en låda med tomma teburkar och ljusstakar som packarna glömt och som städarna hittat. En låda full med sladdar, galgar och annat jox fick också följa med, just därför att den inte hann bli klar innan flyttlasset gick.

Sista gnället för det här inlägget är att det blev strul med posten. I och för sig mest mitt fel, men ändå. Vi lagrade posten under hotellvistelsen, men har under en veckas tid inte fått tillbaka den (och den har inte kommit till den gamla adressen). Det oroar mig att det ligger räkningar där som skulle varit betalda i förrgår eller något annat viktigt. Nu ska det enligt adressändring fungera, men än har inget kommit. Håll tummarna för fylld brevlåda imorgon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.