Lite nya recensionsböcker på mitt nattygsbord

Recensionsböcker från Norstedts

Jag har läst gamla böcker och böcker som skulle ingå i alla mina utmaningar, men när Malta-resan blev inställd och nu också bokmässan känns det mindre roligt att förbereda sig. Den sydafrikanska utmaningen kommer jag att fortsätta med, men kanske något mer lågintensivt än jag tänkte från början. Något måste ju vara normalt så nu har jag tackat ja till ett antal recensionsböcker.

På min att-läsa-lista

Johanna Schreiber, en författare jag lärt känna via sociala medier samt en fika i bokmässetågets restaurangvagn har kommit ut med sin tredje roman, Tolv veckor med dig på Norstedts. Jag var med på hennes releaseparty på Instastories förra veckan. Faktum är att jag rean läst boken, men nu är det en bit kvar till recensionsdatum (18 maj) så ni (och inte minst Johanna) får ge er till tåls!

Jag har också fått hem Sisko Savonlahtis bok I sommar blir det nog bättre, en titel som mer och mer känns som ett hån. Men boken verkar bra och har förmodligen noll och inget att göra med Covid-19. Boken är utgiven på Norstedts.

Ali Smiths Vår har jag sett fram emot, då jag redan läst Höst och Vinter och tyckt mycket om dem. Ali Smith skriver speciellt, men inte svårläst, så hon är en annorlunda författare att läsa. Vår är utgiven på Atlas förlag.

Sedan ska jag försöka läsa Nähetsprincipen av Hanna-Linnea Rengfors, även det en boken med en titel inte helt rätt i tiden. Den boken är utgiven på It Lit, ett förlag som varit i ropet den senaste veckan då de drog in en bok om en förövare de råkade outa utan författarens medgivande. Mycket märkligt! Men det är ju inte Hanna-Linnea Rengfors fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.