Lite nya böcker

Föräldraledigheten går på i sin sakta lunk och jag behöver böcker till de stunder, som nu, då Hugo sover och den tid då Hugo ammas. Jag är djupt nere i deckarträsket och måste genast ta mig upp därifrån! Just nu läser jag Mari Jungstedts senaste- Det fjärde offret, och det är något av det sämsta jag läst. På typ sidan 25 har du redan räknat ut hur allt händer ihop.

Jag har lite recensionsex på gång, men jag tänkte också fördjupa mig i det här med citat. I våras beställde jag en citatbok, men den går ej att finna i mitt hem. Eftersom den kostade 36 kronor har jag bestämt mig för att beställa en ny. Någon lycklig kommer att få det andra exet när det kommer till rätta.

Här är min beställning från Adlibris:
Birgitta Boucht – Jag heter Hanna: En barnbok om en flicka med funktionshinder av en finlandssvensk 70-talsfeminist. Ja, det låter som något att prova!
Susan Rattiner – Women’s wit and wisdom: Boken jag inte hittar hemma.
Karen Weekes – Women know everything: Det här är en mer omfattande citatbok än den ovan. Lät kul på beskrivningen.
Virginia Woolf – A room of ones own: Jag har bara läst ett utdrag ur den och kände att jag vill ha hela boken (även om det kanske mer är ett häfte) hemma i bokhyllan (och läsa den också såklart).
Elin Wägner – Wägnerismer: En citatbok med citat från min favoritförfattare, kan det bli bättre? Marianne Enge Swartz (red) berättade att Elin Wägner-sällskapet hade detta på gång och av en slump fick jag se den. Beställs på studs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.