Lindgren, Astrid; Kajsa Kavat hjälper mormor; 1950

Kajsa KavatJag hittade en gammal bok från min barndom när jag rensade på vinden hos mina föräldrar. Det var en bilderbok från Rabén och Sjögren om Kajsa Kavat. Ilon Wikland har illustrerat. Jag minns att jag tyckte om boken när jag var liten. Samma bok verkar fotfarande ges ut på förlaget. Idag är det kartonnage och inte inbunden som mitt exemplar.

Duktiga Kajsa kanske inte är den bästa förebilden för unga flickor idag, med tanke på att de matas av duktighet av hela samhället. Trots det så är sagan om Kajsa som fixar julen trots att mormor har brutit benet och inte kan sälja karameller, en fantastisk fin berättelse för barn. Dessutom är Kajsa en målmedveten ung dam som inte vill ha en jul någon annanstans än hemma och ska det bli av så måste hon ta saken i egna händer.

Läs mer: Adlibris, Bokus

1 ping

  1. […] Astrid Lindgren – Kajsa Kavat hjälper mormor: Kajsa Kavat hjälper sin sjuka mormor med julhandeln av godis för att de ska ha råd att köpa julklappar. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.