Plath, Sylvia; Sängboken; 1976

SängbokenJag letade efter feministisk lyrik och blev glad när jag fann Sängboken av Sylvia Plath på Medborgarplatsens bibliotek. Men när jag började läsa så förstod jag att den hamnat fel, det är nämligen en barnbok. Illustrationer av Quentin Blake (som även illustrerat Roald Dahls böcker) och det är en underbar barnsaga på rim om sängar. Jag kommer definitivt läsa den för Hugo flera gånger innan den måste tillbaka till biblioteket.

Det är ibland fantastiskt att bli överraskad och få något annat än det man tänkt sig. Jag får vänta med att se vad jag tycker om Sylvia Paths diktning, men kan konstatera att som barnboksförfattare duger hon fint. De härligt ostereotypa illustrationerna och den underbarart fantasifulla texter utgör en fantastisk barnbok.

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • knyguziurkeG3 augusti, 2012 kl. 07:29
  • Svara

  Hennes samling ”Ariel” (den som hon skrev precis innan hon dog och som gavs ut 2 år efter hennes självmord) har blivit översatt till svenska det här året. Den är tung och svart men rekommenderas starkt

  1. Det var den jag var ute efter! Men den var utlånad. Nu ska jag beställa den så att den kommer till mitt närmaste biblioteket.

 1. Oväntad barnboksförfattare! Rim är alltid bra. .:)

  1. Ja, rim är fantastiskt! Älskar att läsa på rim för barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.