Låtar vi minns – de töntigaste texraderna i mannaminne

Istället för att vara seriös och skriva om någon bra feminist tänker jag såhär en lördagskväll bli helt oseriös. jag bjuder ner här de tre absolut töntigaste textrader jag kommer på.

I går kväll gick jag med dej på en snyftare
Fast jag ville gå på pang-pang
Och se’n satt jag och hörde på en stråkkvartett
Jag som bara gillar dang-dang

Claes-Göran Hedenström – Det börjar likna kärlek banne mig

Kommentar: Den berömda dang-dang-musiken. Behöver jag säga något mer?

Går på bio
Spelar squash
När jag får lust
Och käkar sent och dyrt och gott
Har det rätt bra på kvällen

Björn Skifs – Det blir alltid värre framåt natten

Kommentar: Björn Skift berättar i Eurovision 1978 vad han gör när det tagit slut med hans tjej. Man brukar sjunga om sinnesstämningar, men Skifs väljer den konkreta vägen. Det blir alltid värre framåt natten får tävla med Det börjar likna kärlek banne mig om vilken som är Sveriges töntigaste låt i Eurovision ever. Jag tror det blir oavgjort.

She said ’I’m sure we must be perfect for each other,
And if you doubt it you’ll be certain when you meet my mother…

ABBA – Two for the price of one

Kommentar: Jag älskar ABBA, men den här låten är verkligen en bottennapp. Nu är inte ABBA kända för sina skarpa texter, men vad Björn och Benny tänkte när det skrev Two for the price of one är oklart. Texten handlar om en man som nappar på en kontaktannons där det utlovas två för priset av en. Texten ovan är slutklämmen. Kan det bli töntigare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.