Bokbloggsjerka v 15

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Pusha för en nordamerikansk författare som du gillar.

Jag har många favoriter, men min största favorit av dem alla är Marilyn French. Jag tänkte att det vore förutsägbart att nämna henne, men så kom jag på att folk är inte så inlästa på min blogg som jag ibland tror 😉 En av kvinnorörelsens främsta företrädare och en briljant författare, kan  det bli bättre? I hennes böcker står förtrycket av kvinnorna alltid i centrum och hon har skrivit såväl skönlitterärt som akademiskt. Mest känd är Kvinnorummet från 1977. Hon gick bort i maj 2009.

Jag har skrivit om French i olika sammanhang och du kan läsa mer här:

Artikel i Tidningen NU 2009 (angående hennes bortgång)

Dagens feminist 111209

Recensioner:

Kvinnorummet 1977

Det blödande hjärtat 1980

Sin mors dotter 1987

Det eviga kriget mot kvinnan 1992

En förälskad man och andra berättelser 1997

From Eve to dawn vol 1 2002

5 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Just det, jag skulle ju läsa något mer än Kvinnorummet av henne! 🙂

    1. Läs Sin mors dotter. Den är nästan ännu bättre om tre generationer kvinnor i USA.

  2. Antecknar!

  3. Generationsromaner brukar jag tycka rätt bra om, får kolla in Sin mors dotter.

  4. Bra tips! Jag lägger genast till henne på min att-läsa-lista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.