Kina 5x – Oläst i min bokhylla

Olästa böcker från Kina

Idag tänkte jag presentera två böcker från Kina som står olästa i min bokhylla.

Anhua Gaos självbiografi Till kanten av himlen har jag länge velat läsa, men som min vän som gav mig den sa så känns den lite som en Vilda svanar men inte alls lika bra. Något att läsa till hösten kanske, vad säger Anna?

Jag köpte två böcker av Hongkong-författaren Xu Xi i våras när jag var där. Hon är egentligen inte kines, men eftersom Hongkong är en del av Kina så räknar jag den. Habit of a foreign sky handlar om en ensamstående mor och hur det går för henne när hennes mamma dör. Huvudpersonen finns med som karaktär i The unwalled city, som jag också köpte i Hongkong (och redan har läst).

Kina 5x är en serie inlägg med litteratur om eller från Kina i fokus, fem inlägg – fem dagar i rad. Hääääng med!

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  1. Bra idé! Lyran är på också, det vore kul om vi kunde få till en titel och en vecka när vi läser. Sån’a små utmaningar gillar jag 🙂 Kanske ganska snart?

    1. Jag är på! Superrolig utmaning! Jag funderade på om vi bokbloggare skulle ha en Facebook-grupp där vi kan diskutera sånt här mer samlat.

  2. Till kanten av himlen har jag också stående oläst i bokhyllan. Någonstans. Jag vet faktiskt inte riktigt var den är. Men den verkar väldigt bra.

    1. Jag tycker också att den verkar bra. Dags att läsa den snart!

  3. Jag vill inte skaffa ngt nytt eftersom jag har så mkt oläst i bokhyllan. Är t ex nyfiken på Maqiao som Anna Chen G rekommenderar. Men kan tänka mig novellsamlingen som Anna föreslog också. Hittar vi inget gemensamt läser vi väl olika böcker, men har ett gemensamt Kina-tema. Kul!

    1. Jag förstår, jag har också mycket oläst. Jag läser gärna kvinnor med tanke på bloggens tema, men det är inget måste. Novellsamlingen är mitt förslag också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.