Recension: Khodikyan; Karine; Fem bilar på väg ner för bergssluttningen; 2020

Armenien berättarKarine Khodikyan är inte bara författare, hon har även varit Armeniens kulturminister 2004-2008. Hon har också varit redaktör för stora litterära tidskrifter i landet. Novellen Fem bilar på väg ner för bergssluttningen finns med i bokförlaget Tranans novellsamling Armenien berättar.

Fem bilar på väg ner för bergssluttningen handlar just om fem bilar, eller fem sälllskap, som åker ner för ett berg. Vi får en ögonblicksbild ur allas liv och varje berättelse slutar med att någon i sällskapet ser en man ligga nedanför berget. Varför ligger han där? Är han kanske död? Ingen av bilarna stannar, utan reser vidare och deras liv rullar på som vanligt. Mannen då? Ja, det var en lite rolig tvist på den här novellen!

Det här var en fantastisk novell när jag väl förstod vartåt det barkade. Det här med tvister i noveller har ju varit mycket populärt och så vanligt förekommande att vissa har tröttnat på det, men den här tyckte jag verkligen var roligt. Dessutom var det fantastiskt att få små glimtar ut människors liv, bara just några minuters samtal och sedan var de borta. Så Fem bilar på väg ner för bergssluttningen är mycket mer än bara en novell med tvist!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.