Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Khayati, Anneli & Sjömilla, Mikael; Tillsammans med Vilma och Loppan; 2011 - Feministbiblioteket

Khayati, Anneli & Sjömilla, Mikael; Tillsammans med Vilma och Loppan; 2011

TillsammansVilma sitter i rullstol, men det är inget som direkt sägs i texten, utan det kan man se på bilderna. Hennes bästa kompis heter Loppan. De gånger som Vilmas handikapp nämns i texten så är det en självklar del av historien. När det kommer till barn och handikapp så har det oftast skildrats i litteraturen som en egen historia och därmed har det blivit något annorlunda.

I Tillsammans utspelar sig ett svartsjukedrama, som säker många unga flickor känner igen sig i. Loppan börjar leka med Malla, som är dominant och bestämmer hur lekarna ska vara. Vilma känner sig utanför och inget är roligt. Vänskapen återuppstår när de spelar brännboll och Vilma och Loppan tillsammans lyckas föra klassen till seger.

Kanske är det för att jag själv varit flicka som jag känner igen mig otroligt mycket i den här boken. Det sägs ju att flickor lekar två och två och pojkar mer i grupp. Jag tror hur som helst att många barn har upplevt svartsjukan i att bästa kompisen leker med någon annan.

Läs mer: Olika förlag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.