Jorden runt på 90 dagar – en liten sommarutmaning

Karta över lästa böcker

Som jag skrev om tidigare så blir det nog trots allt en liten sommarutmaning om världslitteratur här på bloggen. Jag älskar att ha någon liten utmaning att hänga upp min sommarläsning på och alltsomoftast blir det just världsläsning. När jag skrev om min läsning runt jorden för någon vecka sedan kom insåg jag att jag redan hade bestämt för mig vilken min sommars utmaning skulle bli.

Jag kallar utmaningen Jorden runt på 90 dagar och du får jättegärna hänga på! Ingen anmälan behövs, men länka gärna hit ifall du skriver så kan jag skriva en lång lästipslista efter sommaren. 90 dagar är inte en strikt gräns och juni har ju dessutom börjat, men någon gång i september tänkte jag sy ihop säcken.

Vad går det ut på? Att läsa böcker från länder du normalt inte läser så mycket ifrån. Du bestämmer själv om du vill räkna länder, läsa vad du kommer över eller kanske rikta in dig på någon specifik världsdel. Du sätter också reglerna om du vill läsa böcker om andra länder eller skrivna av författare från andra länder. Eller blanda! Målet är att få ihop en fin tipslista efter sommaren.

Jag tänkte läsa från de länder jag har kvar på min världskarta, men också böcker inom ramen för Månadens språk hos Ugglan och boken. Jag hoppas också kunna läsa något annat spännande som jag kanske får tips om eller googlar fram. Vad är du sugen på?

Om några dagar bjuder jag er på en liten läshög som jag tänkte ta mig igenom!

2 kommentarer

    • Fanny10 juni, 2019 kl. 11:11
    • Svara

    Kul! Låter som något som passar mig ? Jag har inlett sommaren med Mexiko, Jemen, Argentina, Nigeria och Japan och några fler länder ska jag väl hinna med ?

    1. Dig kan man lita på! Ska hålla extra koll på ditt instakonto i sommar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.