Rädd att flyga i nytryck

Norstedts förlag har gett ut Erica Jongs klassiker från 1973, Rädd att flyga. Jag har redan läst den och recenserat den här, men alla ni som inte har gjort det och vill ha ett ex i er hylla kan jag varmt rekommendera att köpa ett nytt fräsch exemplar.

Här är min recension som jag skrev för flera år sedan i Feministbibliotekets begynnelse:

Isadora Wing är rädd för att flyga, men hon är också rädd för att bli ensam i livet. Hon passar inte in i normen som säger att kvinnor ska vara hemmafruar och föda barn. Isadora vill vara självständig. Hon vill skriva och hon vill ha mycket sex. Denna bok som under min uppväxt var en symbol för det förbjudna och det lite snuskiga är en mycket djup bok om en kvinna som inte passar in i den rådande normen. Jong använder ord som fitta och knulla, annars är hennes sexuella skildringar inte grövre än vad manliga kollegor som Jan Guillou eller Peter Høeg har skildrat.

Här kan du läsa recensionen på fortsättningen Rädda livet!

Nu i september gav Norstedts även ut Erica Jongs memoarer. Jag ska självklart läsa den, och återkommer med recension.

Läs även intervju med Erica Jong i dagens DN.

1 ping

  1. […] orgasm var så kontroversiell och samtidigt så banbrytande. Norstedts förlag har nu gett ut den i nytryck så passa på att köpa den i julklapp till någon som du tror skulle gilla den, varför inte till […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.