Jag ska få träffa Leena Lehtolainen!

Finlands deckardrottning Leena Lehtolainen kommer till Sverige i slutet av nästa vecka och jag ska få möjlighet att träffa henne för en kort intervju. Det känns fantastiskt kul!

Jag har läst hennes tidigare deckare (alla som finns översatta till svenska) och i början av sommaren fick hon den stora äran att vara veckans feminist här på feministbiblioteket.  Tack vare att jag uppmärksammat henne hörde hennes svenska förlag, Bazar, av sig till mig och tyckte jag borde läsa hennes senaste bok, Var är alla flickor nu?. Jag hade läst den för länge sedan om det inte var för att posten där jag bor är undermålig och trots att förlaget skickat mig tre böcker har jag inte fått en enda. Nu läser jag den på utskrivna sidor. Njutningen blir inte total, men texten är ju den samma. (Om någon högt uppsatt inom Posten mot förmodan läser detta så: Skärp er! Jag bor i Hammarby Sjöstad och vill ha min post i tid!)

Jag har sett fram emot något nytt från Lehtolainen länge så det är med stor nyfikenhet som jag tar mig an hennes nya bok. Den handlar om hedersvåld och det känns som ett viktigt och angeläget tema. Boken har tagit henne sex år att skriva och det har varit ett tungt jobb som lett till att hon fått rasistiska påhopp. Som sagt, jag är mycket spänd på boken!

Jag kommer att publicera intervjun här på bloggen och jag kommer också att skriva en artikel till Tidningen NU. Självklart får ni ta del av allt. Kära läsare, är det något ni vill veta som ni vill att jag frågar om? Ge mig gärna input!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.