I min bokhylla – A

Nu ska jag bli bokbloggare på riktigt känns det som. Jag hänger på olika utmaningar varje vecka, men än så länge har jag inte börjat genomgången av min bokhylla. Det blir nu ändring på det. Jag går endast igenom de böcker som står i det fysiska feministbiblioteket och jag kommer kanske inte att redogöra för alla böcker på varje bokstav. A var inte så lätt. Jag hittade endast dessa tre böcker där titeln börjar på A.

Arvet efter Hypatia av Margaret Alic: Boken handlar om kvinnor i vetenskapens historia. Det kanske inte är så märkligt att denna är oläst. Det är ofta den få stryka på foten för något som verkar mer intressant för stunden. Jag har dock inte för avsikt att för evigt låta den stå oläst.

Allt om kärlek av bell hooks: Jag blev mycket förtjust i bell hooks efter Feminism is for everybody, och beställde den här boken eftersom den 1 var på svenska och 2 kostade 29 kr. Jag ser fram emot att läsa den!

Allt för dig av Sheila O’Flanagan: jag fick tips av Feelgoodbibliotekarien när jag skrev om chick lit förra veckan. Jag sprang och köpte den när jag var tvungen att se om ryktet om mitt bokcitat stämde. Den ska jag läsa så snart alla recex är utlästa!

2 kommentarer

  1. Arvet efter Hypatia är en riktig ögonöppnare! Visar att allt som sagt om att kvinnor är förfördelade är SANT.

    1. Jag får helt enkelt se till att ge tid till den snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.