Jag saknar Stockholms bibliotek!

Stadsbiblioteket i Stockholm

Nu öppnar samhället upp och en sak jag verkligen saknat är biblioteken. Det är bara det att jag inte saknar vilket bibliotek som helst, utan Stockholms bibliotek. Där finns nästan allt, jag kan beställa det jag vill ha ett till närmare bibliotek och jag kan lämna tillbaka var jag vill inom Stockholms stad. Nu bor jag inte i Stockholm längre. Jag bor i Nacka och det är inte samma sak.

Nacka bibliotek är det inget fel på, men det är inte samma sak som Stockholms. Så klart är det inte det, för Nacka har inte alls samma storlek och är inte Sveriges huvudstad. Jag borde gå och skaffa mig ett lånekort i alla fall och se hur det fungerar med att beställa från olika bibliotek i den här kommunen. Något av det jag söker och som jag inte vill köpa, finns ändå på bibblor i Nacka.

Jag jobbar i Stadshagen på Kungsholmen och här finns inget bibliotek i närheten. Inte heller finns det något i Slussen där jag byter till buss om jag åker tunnelbana. Nu måste mina biblioteksbesök planeras och det är något jag inte riktigt är van vid. Jag måste bestämma att jag kliver av på T-centralen och går till Kulturhuset för att låna och lämna tillbaka (det är det smidigaste sättet) eller boka in en lunch med vännen som jobbar på Stadsbiblioteket.

Jag är övertygad om att jag får in en rutin, men som med mycket annat under den här pandemin, är jag ringrostig. Det viktigaste är rutiner kring det här så att jag inte åker på förseningsavgifter eller beställer böcker (som kostar 10 kr) och sedan inte har möjlighet att gå och låna dem. Hur gör ni andra som flyttat ut i förorten och helst lånat mycket smal litteratur?

Stadsbiblioteket i Stockholm

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

  Jag som landsortsbibliotekarie undrar om det är dyrt att fjärrlåna böcker i ditt närmsta bibliotek, vore det ett alternativ? Vi fixar nästan att få fram vad som helst, och vi tar visserligen en avgift för fjärrlån, men den avgiften är t.o.m lägre än vad det kostar oss att returnera boken i posten. Fast vi har ett landsortsperspektiv- det bara SKA gå att få tag också i böcker som vi inte har råd eller möjlighet att köpa in. Det bara SKA funka att studera på distans så man inte behöver flytta bort, osv.
  Fast det här är egentligen inte det du funderar på, förlåt.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
   • Hanna24 oktober, 2021 kl. 11:12
    Författare
   • Svara

   Jag vet inte, men det känns lite fånigt att gå till lokala bibblan och be dem fjärrlåna från en annan bibbla som ligger 5 km därifrån. Jag bor ju inte inte på landet, utan i en av Stockholms förorter 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.