Jag har läst Katitzi för första gången på 30 år

KatitziJag läste idag ut Katizti, den första delen i Katarina Taikons svit om sitt liv. Jag läste bilderböckerna om henne när jag var hemma hos min klasskompis och granne Camilla i början på 80-talet. Vi satt hemma hos henne och lyssnade på kassettband med uppläsningar av böckerna och bläddrade i seriealbumen.

Jag kommer att skriva om Katitzi under barnboksveckan, men nu vill jag berätta en egen liten historia från min barndom. Några år efter jag satt hemma hos Camilla och lyssnade på Katarina Taikons ljudböcker var jag på campingsemester med mina föräldrar. En kväll våldgästades de en kväll av en synnerligen onykter kvinna. När jag kom tillbaka från lek sa hon hånfullt glatt till min föräldrar: Vilken liten tattarunge ni har! Jag var tillräckligt gammal för att förstå att det inte var något positivt och frågade mamma senare var det betydde. Tattare är ungefär som Katitzi, svarade hon och jag kunde då leende tänka att jag såg ut som en tattarunge. Jag såg ut som Katitzi.

2 kommentarer

 1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4861
  • sven erik hansson16 april, 2014 kl. 08:44
  • Svara

  Det gjordes en tv-serie om Katitzi på 1970-talet med Janne “Loffe” Karlsson och Monika Zetterlund i de vuxna huvudrollerna.

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 4861
   • Hanna16 april, 2014 kl. 09:49
    Författare
   • Svara

   Jag vet, men jag har inte sett den. Det skulle vara roligt att göra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.