Jag har läst 100 böcker i år!

Målet på 100 lästa böcker* på ett år slog jag idag när jag läste ut Laura Restrepos Mörkrets brud. Jag hade aldrig kunnat tänka mig att jag skulle klara målet redan i början av september.

Men HUR kan jag som politiskt arbetande småbarnsförälder ett supervalår läsa mer än två böcker i veckan? HUR? HUR? Jag vet aldrig vad jag ska svara på den frågan trots att jag får den så ofta. Jag tror dock att det är en blandning mellan ett par saker:

1. Läsläggning. Jag läser fort och fastnar sällan för detaljer. Det tror jag är mer än läggning än slarv. Böcker som kräver extremt mycket uppmärksamhet har jag svårt för, men det hjälper inte så mycket om jag drar ner på tempot. Då tappar jag lästrytm och intresse och fattar ändå inget.

2. Läsro. Jag kan läsa när som helst och var som helt. Jag kan bli avbruten stup i kvarten och ändå får ett bra sammanhang. Därför läser jag alltid på tunnelbanan och när ungen klättrar på mig i soffan.

3. Prioritering. Jag prioriterar ofta att läsa framför TV-tittande, lägga patiens eller att sy. De flesta har någon hobby eller liknande som man gärna gör. Jag läser.

4. Sömnbehov. Jag behöver sova sju timmar per natt. That’s it. Sällan sover jag mer utöver det.

5. Förmåga att läsa i sängen. Jag läser oftast upp till en timma innan jag somnar. Varje kväll. Det ger en del lästid.

Nu har jag mindre än tre veckor på mig att ta itu med den stora högen av recensionsex inför bokmässan. Jag känner mig inte så stressad, för jag vet att jag klarar det 😉

Hanna läser sommaren 2014

Två läsbilder. Den första när jag solar en liten stund medan barnet sover i Lidköping hos föräldrarna och den andra i en solstol på Sergels Torg medan barnet sov efter ett besök på bibblan. Juli 2014.

*) Jag har bara räknat hela böcker, men en och annan lyrikbok på 50 sidor finns med bland de 100. Vad gäller barnböcker har jag räknat in dem som har över 100 sidor. Så ni som tänkte att jag som småbarnsförälder räknade alla Mamma Mu, får tänka om.

3 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

  Jag har också som mål att läsa 100 böcker, men jag har till skillnad mot dig halkat efter lite. Sommaren erbjöd helt enkelt inte så mycket läsning som jag hade hoppats men jag har inte givit upp än!

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
   • Hanna7 september, 2014 kl. 09:09
    Författare
   • Svara

   Sommaren känns lite som hoppet. Det är där det avgörs på nåt sätt 🙂 För min del är det också pressen med recensioner som ska in till en tidskrift. Ibland är jag så sen med böckerna att jag helt enkelt måste lägga en hel dag på läsning.

  2. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
   • Hanna7 september, 2014 kl. 09:10
    Författare
   • Svara

   Och lycka till skulle jag skriva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.