Jag försöker mig på Harry Potter: Wizards unite

Harry Potter: Wizards unite

Som några av er vet har jag spelat Pokémon Go från start. Jag spelar fortfarande. Nu har uppföljaren Harry Potter: Wizards unite släppts och såklart måste jag testa även detta. Jag älskar Harry Potter, till skillnad från den icke-existerande kärleken till pokémon, och det kändes helt rätt just nu att testa på något nytt. Jag är på!

Evelina Galli skriver i SvD Näringsliv om att spelet har floppat och inte allt dragit in då mycket som Pokémon Go gjorde under samma tid. Det är ännu inte lanserad i Japan och Sydkorea, men Galli visar även på ett par andra punkter om varför spelar inte flyger. Inga Harry Potterspel har funkat tidigare och det är lite dålig tajming då det var rätt längesedan sista filmen kom. Sedan är det inget nytt och det vänder sig bara till redan frälsta Harry Potter-fans. Men så sätter hon fingret på några andra saker och det är att det är för avancerat för nybörjaren, till skillnad från Pokémon Go där man bara skulle fånga och utveckla. Mer avancerat har tillkommit senare.

Jag som spelat Pokémon i tre år nu känner att jag inte alls kom in i Wizards unite lika fort. Spelen är snarlika, man fångar fast på lite olika sätt (kastar bollar eller gör besvärjelser) och man behöver samla olika bär/ingredienser till trolldryck. Men i Wizards unite är det så många mer olika saker man ska göra och jag förstår inte riktigt än vad det går ut på. Visst, det finns ett index där man ska samla saker, men är poängen att man ska fylla det? Eller är det något mer? Inte helt lätt att förstå, även för någon som spelat ett snarlikt spel i tre år.

För mig går Pokémon Go lite i stå just nu; jag har nått högsta leveln, har få luckor i pokedexet och jag har svårt att hitta meningen med spelandet. Då är ett nytt spel helt rätt, men samtidigt vill jag inte släppa Pokémon Go helt. Jag fortsätter att spela Harry Potter: Wizards unite ett tag till och hittar förhoppningsvis meningen med det. Det är i vilket fall roligt att göra besvärjelser!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.