Bostadsvelande och jobbslutspurtande – junisummering 2019

Hela familjen på båten till Landsort

Hela familjen på båten till Landsort. Midsommarafton 2019.

I juni fortsatte vårt letande efter en ny bostad. Husletandet gick in i flera nya faser, utan egentligen ta oss närmare målet – att hitta ett hus. På jobbet var det slutspurt med lantbruksmässa i Borgeby och för att ge en extra krydda till slutstressen var barn sjuka och behövde vabbas. Sista dagen innan semestern gav jag upp och lät ungarna vara hemma.

Några riktigt fina dagar fick vi runt långledigheten i samband med nationaldagen och på midsommar. Lite tungt bara att årets varmaste dag stod jag instängd i ett tält där det uppskattningsvis var 100 grader varmt. Nu är vi ute på Landsort igen och här regnar det i sidled.

Jag har sagt att jag ska blogga 100 dagar i rad och det går fint! Bara en dryg vecka kvar nu!

Månadens läsning

Månadens språk: Grekiska var månadens språk och jag glömde helt bort att läsa min för ändamålet lånade bok, Sömngångaren av Margharita Karapanou.

Nobelpristagare 1: Jag läste Sången om Rhône av Frédéric Mistral och Mariana av José Echegaray. Utöver det läste jag George Bernard Shaws Pygmalion

Nobelpristagare 2: Jag läste dikter av lettiskan Vizma Belševica och novellen Kvicksand av Edith Warton.

Jorden runt på 90 dagar: Inget nytt land, men jag har läst Tidens öga av Vizma Belševica (Lettland), Det hemliga pianot av Xiao-Mei Zhu (Kina) och Romanen utan namn av Duong Thu Huong (Vietnam).

Lyrik: Tidens öga av Vizma Belševica är den enda lyrik jag läst den här månaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.