Husletande och treårsdag – majsummering 2019

Selma fyller tre år

Maj månad flög förbi. Jag fick nästan en chock när jag insåg att det redan är juni. I maj letade vi hus. Vi köpte nästan ett och vet nu mer eller mindre vad vi är ute efter. Det har varit en enorm bergochdalbana, men insikter har följt på insikter och nu känns det mer hoppfullt. Selma fyllde tre år i maj och vi har en riktig pratkvarn här hemma. Det känns roligt att hon fick flera böcker i present och blev så glad för dem allihop!

Med läsningen har det gått bra. Jag har skiftat lite fokus från gamla dammiga böcker från bibliotekens magasin till recensionsex. Det har känts som en bra prioritering även om det kliar i läsfingrarna att få läsa klart alla nobelpristagarna.

En fantastisk sak är att jag har bloggat varje dag under maj! Målet är att blogga 100 dagar i rad och jag kommit mer än hälften på vägen.

Månadens läsning

Månadens språk: Indonesiska var månadens språk och läser Jordens dans av Oka Rusmini. Den är inte jättebra och har därför inte blivit utläst. Men jag jobbar på det och hoppas kunna recensera den i början på nästa vecka!

Nobelpristagare 1: Jag läste Minna av Karl Gjellerup och därmed har jag klarat av 10-talet. Nu är det tre pristagare kvar; Henryk Sienkiewicz, Frédéric Mistral och José Echegaray. Utöver detta läste jag George Bernard Shaws Fru Warrens yrke.

 Nobelpristagare 2: Jag läste barnnoveller av kroatiskan Ivana Brlić-Mažuranić som nominerats till nobelpriset flera gånger. Även Elisaveta Bagariana från Bulgarien har nominerats till priset och jag läste hennes Livet jag ville göra till dikt.

Jorden runt: Jag har inte prickat av något nytt land, men jag har läst Nuruddin Farahs bok Dolda i det fullt synliga. Farah är från Somalia, men bor i exil i Kapstaden.

Lyrik: Jag har bara läst Elisaveta Bagariana som jag nämnde ovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.