Hur dricker du ditt te?

Kränku i Visby en sen natt

Många bokbloggare dricker te och detta inlägg ska handla om det. Hur dricker du ditt te? Jag dricker inte kaffe, jag dricker te. Jag dricker främst te på morgonen och jag vill ha en liten skvätt mjölk i samt ha många olika sorter att välja på. Mitt te ska ha kraftig bergamottsmak eller vara fruktigt.

Nu har jag noga valt ut mina favoritsorter under hela mitt vuxna liv och det har utkristalliserat sig några hovleverantörer. Kränku på Gotland är en affär där många av mina testorter kommer ifrån. Nu ska jag inte åka till Almedalen, men jag skickar med en beställningslista till maken för nu behöver förrådet fyllas på! Tyvärr är många återförsäljare inte lika bra. Teerna kan vara gamla och inte smaka lika mycket, så det är bäst att alltid köpa från butiken på Gotland, även om det kostar lite att beställa.

 • Earl Grey Special från The Tea Centre of Stockholm är nog mitt främsta måste i skåpet. Kraftig bergamottsmak och riktigt friskt.
 • Ringmursblandning från Kränku har länge varit min främsta favorit. Nu växlar jag lite mellan den och Kalkstensdrömmar. Andre kåppen och Gotländsk sommarblandning är andra standardsorter från kränku. Guteblanding med sin lakritssmak gillar jag ibland och ibland ratar jag den, men den finns alltid i skåpet!
 • Violte är fantastiskt gott och det dricker jag ofta. Tyvärr har jag inte hittat någon affär som säljer det, så lösningen är att en vän i Göteborg får köpa till mig och leverera till bokmässan. Jag hoppas Anna, att du kan tänka dig i år igen, för det är snart slut 🙂

Vilka testorter kan du inte vara utan?

5 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Jag är en massiv tedrickare och dricker morgon, middag, kväll och lite däremellan 🙂

  Det ska vara lös-te (lagt i en prisvinnande sil eller små påsar – inga sådana där löjliga tesilar där hälften hamnar utanför) och helst grönt med frukt- eller citrussmak. Jag vill gärna prova nytt hela tiden, ibland köper jag om en gammal favorit men oftast testar jag nytt och från olika ställen. Jag är såpass mycket snobbig nörd att det händer att jag tar med mig eget te hem till folk. Jag vet, jag borde skämmas, men livet är för kort för att dricka te man inte njuter av 😉

  1. Ja, såklart duger inget påste! Förstår om du tar med dig te. Jag har tagit med te till jobbet. Pallar inte yellow lable.

 2. engelskt svart med mjölk och socker

 3. Dricker åtminstone ett par koppar te varje dag. Nu sommartid får det gärna smaka citron eller mint, alla andra årstider gillar jag bäst något kryddigt, gärna med kardemumma eller kanel. En annan sort jag fått smak för är hibiskuste, får det ibland av min svägerska när hon hälsat på sin familj i Zambia.

  1. Hibiskuste låter gott! Är det rött? Jag dricker ibland nyponte, men utan mjölk då för det skär sig. Jag gillar inte kanel- och gräddsmak, men kan däremot gilla extremt parfymiga teer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.