HM och deras barnjeans

HM säljer inte jeans för barn. HM säljer jeans för flickor och pojkar. Jag vet att jag inte borde gå in där och bli uppretad, men häromdagen gjorde jag det i alla fall. Expediten jag haffade blev mycket irriterad över att jag ville titta på barnjeans och inte ville ha specifika flick- eller pojkjeans. Min son har storlek 92, vilket kan hittas både på babyavdelningen och på de separata flick- och pojkavdelningarna. Just lekjeans har de inte så gott om på baby, så det var de separata jag fick hålla mig till.

Den irriterade expediten förklarade att jag måste förstå att det är skillnad på flickor och pojkar. Jag tittade oförstående på henne och hon förklarade för mig att min son har ju en snopp. Ja, sa jag och visade ungefär en centimeter med tummen och pekfingret, så här stor är den. Dessutom har barn blöjor, vilket brukar utplåna även ganska stora fysiska skillnader. Svaret blev att jeansen går upp till 128 och då använder man inte längre blöjor. Ok, så när barnen är typ fem så har de så enormt stora fysiska skillnader att jeans måste tillverkas olika för pojkar och flickor? Undrar varför Polarn och Pyret och Villervalla inte har fattat det!

Nu till det egentligen avgörande fråga: Är HM:s jeans olika för flickor och pojkar i skrevet eller på något annat ställe? Avgör själva:

Flickjeans

Pojkjeans

Intressant är också varför pojkshortsen är så mycket längre. För att snoppar inte ska sticka ut? Måste fråga om det nästa gång.

Hugo och hans gacka

Hugo ute och går med sin ”gacka”. I könsneutrala jeans från Polarn. Måste varit extremt obekvämt för honom.

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

  Killar fryser uppenbarligen mer så deras shorts måste vara längre 🙂
  Du blev taggad av mig! http://pepparkaksbokhyllan.wordpress.com/2013/06/06/tag-sommarlasning/

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383

   Haha! Vad roligt! Jag ska svara imorgon. Älskar sådana enkäter 🙂

 2. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
  • Loppan20 januari, 2014 kl. 03:28
  • Svara

  Blir mörkrädd när jag går in på HM och ser att de enda jeans som finns för flickor i 4-5-årsåldern är märkta med etiketter som ”skinny” och ”super skinny”…

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
   • Hanna20 januari, 2014 kl. 07:30
    Författare
   • Svara

   Ja verkligen! Jag går inte in där längre.

 1. […] När jag frågade HM:s expedit varför det fanns olika jeans för flickor och pojkar hänvisade hon till det enorma manliga könsorganet som på tvååringar behöver extra plats i byxan. När jag kontrade med blöjor så sa hon irriterat att byxorna finns upp till storlek 122 och femåringar har inga blöjor. Men fortfarande små snoppar skulle jag säga. Det är så dumt att man inte tror att det är sant. Dessutom är tjejernas jeans tajtare över låren och inte mellan benen. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.