Hittat i hyllan: People I know av Inta Ruka

People I know

Idag tänkte jag skriva om ett fynd från en av mina bokhyllor som är en otroligt vacker bok av en fotokonstnär, Inta Ruka. People I know är bilder på personer i Riga och på den lettiska landsbygden från 80-talet och framåt. Det är så vackert, även om många bilder skildrar fattigdom. Bilderna är tagna med otrolig kärlek och respekt för motiven. Inta Ruka har ställt ut med flera av dessa bilder på Fotografiska i Stockholm.

När vi skulle sälja vår lägenhet valde stajlisten ut just Inta Rukas bok att dekorera bilderna med. Jag fick då lära mig att den typen av böcker kallas caféböcker. Det är böcker som ser fina och exklusiva ut och som gärna får ligga framme, utan att någon någonsin bläddrar i den. Vi jobbar inte riktigt så i det här hemmet, så när det var dags att fylla den en ny bokhylla i vardagsrummet, tänkte jag direkt att de stora konstböckerna får stå kvar där de står.

Det är möjlighet att jag ångrar mig, för Inta Rukas bok är så otroligt fin. Ni kan se några uppslag från boken nedan:

People I know People I know People I know

1 kommentar

  1. Ja, den var verkligen fin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.