Hittat i hyllan: Homo Sapienne av Niviaq Korneliussen

Homo Sapienne

I min serie Hittat i hyllan vill jag lyfta fram den här pärlan. Homo Spaienne av grönländska Niviaq Korneliussen är en bok om att vara homosexuell, trans eller bara annorlunda på Grönland. Just mitt ex är på danska, men den finns översatt till svenska av Leopard förlag.

Det roligaste av allt var att jag inte bara läste och gillade boken, jag sprang också på Niviaq på bokmässan 2018 och kunde då inte låta bli att gå frma till henne. Det resulterade i att vi gick avsides och pratade böcker, Grönland och skrivprocess och jag fick veta mer om en spännande författare. Du kan läsa min intervju med henne här.

Boken är lättläst, men kan av vissa uppfattas som lite väl ungdomlig med sms-språk och slang och många svordomar. Jag tyckte att det var spännande och roligt att läsa något totalt annorlunda från en mycket annorlunda miljö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.