Recension: Karolina, Anna; Försvararen; 2020

FörsvararenJag behövde en deckare och såg att Anna Karolina kommit u med en ny bok, Försvararen. Det var längesedan jag läste något av henne så jag satte i lurarna och lyssnade på den. I Försvararen får vi stifta bekantskap med Ebba Tapper, vilket jag förstår är första gången. Boken är utgiven på Bokfabriken och jag lyssnade på den inläst av Katarina Ewerlöf.

Nicholas och Jasmine Moretti firar jul ute på krogen och blir rejält fulla och höga. Dagen efter är det deras 30-årsdag och när Nicholas vaknar på natten i Jasmines soffa märker han att hans syster är död, mördad. Han förstår att han kommer att bli anklagad så han flyr i panik. Han åker fast och får försvararen Angela Köhler. Köhler vill se honom frikänd oavsett om han är skyldig eller inte. Till hjälp tar hon den före detta polisen Ebba Tapper.

Jag vet att jag tyckte om den andra boken jag läste av Anna Karolina, men nu var jag nog helt enkelt inte på rätt humör. Boken var lättläst och spännande, men jag har blivit mer och mer känslig för när saker är osannolika och jag ska inte berätta på vilket sätt den här var det, för då avslöjar jag för mycket. Sedan detta med en försupen fd polis som inte kan hålla sig ifrån pluntan i bilen – gah vi har hört det förut!

Försvararen fyllde sitt syfte med en lättsmält bladvändare, eller snarare sträcklyssningsbok, men den gav mig inte förnyad skjuts in i deckarvärlden. Sedan måste jag säga att jag förstår alla som inte gillar Katarina Ewerlöf som uppläsare. Det blev lite väl dramatiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.