Recension: Hedlund, Helena; Precis som Kerstin; 2020

Precis som KerstinJag och Selma har läst vidare Helena Hedlund bokserie om den introverta flickan Kerstin. Precis som Kerstin är den fjärde boken i serien och alla böcker ges ut på Natur och Kultur. Selma har tyckt om de andra böckerna mycket och vi har köpt på oss i princip hela serien. Selma är inte som Kerstin och känner inte alltid igen sig, men tycker ändå att det är bra.

Det lackar mot jul och Kerstin har två önskning, att det ska bli snö och att bebisen inte ska födas på julafton. Hon och Gunnar får en uppdragskalender som de försöker att lösa för att deras önskningar ska gå i uppfyllelse. Samtidigt retas Kerstin av tjejerna i klassen för att hon är kär i Gunnar. För att ingen ska fortsätta tro det, undviker honom, vilket hon bara förlorar på själv. Allt kulminerar med ett pyjamasparty hon inte vill gå på och som hon tillslut rymmer ifrån.

Precis som Kerstin liknar sina föregångare mycket, men här tyckte jag om vinkeln med tjejerna i klassen. Kerstin är ju inte kär i Gunnar, men jag gissar att det hon utsätts för i boken är något som jag antar att många flickor med killkompisar (och killar med tjejkompisar) utsätts för. Boken är också en längtan efter ett syskon, eller kanske mer tankar om vad det ska innebära och vilka förändringar som kommer att ske.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.