Har jag en hobby utöver läsande och bloggande?

Jag letar vykort i New York

Jag letar vykort i New York. December 2007.

Denna vecka frågar Kulturkollo om jag har en hobby. Som om läsande och bloggande inte var nog? Eller? Fast jag har kanske eventuellt någon annan hobby. Och borde kanske inte skaffa mig någon ny.

Jag samlar på saker. Servettsamlingen, brevpappren och bokmärkena från barndomen är borta, men vykorten är kvar. Jag tycker om samlingar som innebär att jag skaffar saker på mina resor. Förutom att jag köper med mig oskrivna vykort brukar jag plocka snäckor och spara på mynt.

Jag broderar. Inte så mycket som jag skulle vilja, för dygnet har trots allt bara 24 timmar. En läskarta står på att-brodera-listan!

Jag lägger pussel. Helst riktiga pussel, men bor i en lägenhet med två vilda barn så det blir på paddan. Men den ockuperas ofta av det stora barnet så det blir inte heller så mycket av den varan.

Jag lagar mat. Men alltför sällan som en hobby nuförtiden och mer som ett tvång för att familjen ska ha mat. I det allra flesta fall låter jag maken göra det. Dels för att han är pappaledig och dels för att han kopplar av så.

Jag spelar Pokemon Go. Det är en hobby, väl? Annars får det gå in under samlingar.

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Om jag hade fått så hade jag nog samlat på allt. Bokmärken (de man har i böcker) samlar jag fortfarande på, mest för att det är prylen jag köper på resor 🙂 Mynt från resor sparade jag förr, då när alla länder hade egna pengar. Nu blir det ju bara när man reser utanför EU.

  1. Nej! Det går utmärkt att spara på landsunika euromynt 🙂

  • cina24 maj, 2017 kl. 11:54
  • Svara

  O,ja på resor gäller alltid plocka stenar och/eller snäckor. Fina souvenirer förstås och ska med hem. Kallar det inte hobby trots allt.

  1. Samlande kan vara en hobby om man börjar organisera det 🙂

 2. Visst är läsning och bloggande nog egentligen, men vi är många som lyckas hinna med annat kul också 🙂 Och Pokémon go är såklart en hobby, en av de allra bästa 😉

  1. När man tänker efter så finns det ju en och annan hobby där! Och Pokemon Go är såklart något fantastiskt att fastna i 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.