Sofia Karlsson pluggar till serietecknare

Sofia Karlssons zines

Min kompis Sofia Karlsson, eller Sofia E Karlsson som hon kallar sig, pluggar till serietecknare och har gett ut få seriezines. Självklart har jag läst dem och vill skriva om dem, men eftersom det är work in progress så är detta inte en recension.

Hjärterummet är en serieroman om en familj och en kvinna som får bo hos dem för att hon lämnat sin flickvän. Det är kanske inte helt genomtänkt, men kvinna verkar vara oförmögen att förstå hintar. Damned är fragmentariska bilder som ligger i gränslandet mellan dröm och vakenhet. Jag tyckte mycket om båda, men bäst om Hjärterummet. Det är typen av serier uppskattar jag mest, så det är kanske inte så konstigt att jag föredrog den.

Jag måste säga att Sofia är fantastisk på ansiktsuttryck och känslor och det är inte svårt att se hur hennes karaktärer mår eller vad de tänker. Jag hade många favoritbilder, men nöjer mig med att visa två.

Hjärterummet

Från Hjärterummet. Den malplacerade kvinnan på fest där hon inte bör dricka för mycket vin. Alla pratar mänskliga rättigheter och ekokläder, medan hon sitter i dyr kaninpäls. Och frågar barnet!!! Helt underbar bild!

Lida pin

Från Damed. En kvinna med den förhatliga rosetten som många flickor som barn tvingats bära för att den som vill vara fin…

Sofia, du måste skriva färdigt! Jag kommer att hålla alla tummar och tår jag kan för att du ska bli utgiven och får fortsätta med din dröm. Du är SÅ bra!

Du kan köpa hennes zine här. 

1 ping

  1. […] ni läsa ytterligare en recension så har Hanna Lager på Feministbiblioteket lagt ut en tidigare i […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.