Frideborgsdotter, Ingrid & Suslin, Maja; Qvinna i världen; 2010

Qvinna i världenBoken är en del i ett projekt om sex kvinnor på sex olika kontinenter; Jasminah från Sydafrika, Húóng från Vietnam, Santusa från Bolivia, Vilda från Sverige, Mama Toumiti från Cooköarna och Larina från USA. Alla (utom Mama Toumiti) är födda 1979, vilket ska vara den gemensamma nämnaren. Boken innehåller sex reportage om var och en av dessa kvinnor. Det stora projektet ska pågå i 50 år och det kommer att komma fler böcker om samma kvinnor.

Reportagen är ögonblicksbilder från vardagslivet för kvinnorna och det är, så klart, helt olika liv de lever. Några är fattiga, andra är rika och vissa lever bara helt andra liv än vi i Europa. Författaren (Frideborgsdotter, Suslin är fotograf) skriver personligt och deltar själv i sina skildringar. De gör ingen anspråk på att göra ett heltäckande projekt om hur kvinnor i hela världen har det.

Jag älskar att läsa böcker om kvinnor i olika delar av världen och det var därför jag köpte boken. Jag tyckte kanske att den var lite grund, men å andra sidan är den en del av ett större projekt, så jag ser den om en aptitretare. Det var vackra kvinnoporträtt och jag blev nyfiken på hur det kommer att gå i livet för var och en av dem, så kommer det en fortsättning kommer jag vara den första att läsa den.

Här kan du följa projektet på nätet.

Läs mer: DN, Votum förlag

Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Qvinna i världen – sex kvinnor, sex kontinenter, sex livsöden av Ingrid Frideborgsdotter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.