Från skolavslutning till Almdalen – junisummering 2023

Skolavslutning 2023

Skolavslutning. Juni 2023.

Juni har varit helt underbar. Från värme och liv i stan via skolavslutning till att mer eller mindre flytta ut till Landsort och jobba därifrån. Vädret är torrt och regn har behövts, men det betyder inte att vi inte njuter av värmen. Bad flera gånger om dagen har varit standard och trevliga grannar har ställt upp och vaktat våra barn i badet när vi har behövt jobba båda två.

I slutet av juni jobbade jag från Almedalen. Det var roligt att vara tillbaka även om det var anbnsolunda än förr. Inte lika mycket folk och glest mellan aktiviteterna. Under tiden mamma var borta passade Selma på att bli helt orädd för trampolinen. Här är hennes första hopp:

Selma hoppar från trampolinen

Min läsning

Jag beslutade mig för att låta EU-läsningen ta hela sommaren. Det var lite för många andra projekt som står i vägen för att klara den. Och meningen är att det ska vara lustfyllt, inte ett tvång. Annars har det varit upp och ner, ibland läser jag en bok på en dag och ibland blir det lite väl lite läst. Men lusten finns där och i juli blir det nog än bättre!

Läsa jorden runt: EU-läsningen har gjort lite halvhalt eftersom det är mycket annat som ska läsas. Jag har också bestämt mig för att Framtidens arab, som tidigare gått under Syrien, faktiskt måste räknas som fransk. Eftersom Åland räknas som eget land i mina utmaningar så blir det tre nya länder i juni.

  • Danmark
  • Sydkorea
  • Åland

Jorden runt på 80 dagar: Det är sommarens utmaning och Sydkorea och Åland räknas dit.

EU-länder: Jag ska läsa från alla EU-länder under Sveriges ordförandeskap och som ni kan se ovan så kan jag pricka av ett land; Danmark. Då är 23 av27 länder avklarade. Sedan har jag sommaren på mig att läsa Polen, Grekland, Slovenien och Rumänien.

Bokcirkel: Vi ska läsa Persepolis av Marjane Satrapi i jorden runt-cirkeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.