Fotbolls-VM och lantbruksmässa – junisummering 2018

Mina fotbollsfan-ungar

Mina fotbollsfan-ungar. 13 juni 2018.

Juni var mest fotbolls-VM. Det är inte slut än och förhoppningsvis blir det ett riktigt roligt VM. Jag är ju sådan att att nästan gillar gruppspelet mest, pga så många matcher varje dag. Inser att jag eventuellt provocerar någon med det uttalandet.  Annat roligt var att jag åkte på lantbruksmässa och det var bland det märkligaste jag gjort i jobbsammanhang. Eller kanske  inte. Skillnaden från bokmässan var ju inte enorm. Nu stundar snart semester. Snart.

Månadens läsning

Jag har läst mycket och i juni fick jag ett ryck att läsa lite nya länder. I slutet av månaden försökte jag styra in det mot lite mer avslappningsläsning. Vi får en hur det går med det.

Månadens språk: Italienska den här månaden och jag läste Dagar av ensamhet av Elena Ferrante.

Nobelpristagare: Här måste jag rycka upp mig. Salvatore Quasimodos dikter hade jag tänkt att läsa, eftersom månadens språk i juni var italienska. En liten miss i beställningen till mitt hembibliotek gjorde att jag aldrig fick den. Ska åka förbi stadsbibblan inom kort och låna.

Jorden runt: I juni gav jag mig den på att läsa något från alla oceaniska länder.  Jag hade sex länder kvar och har nu bockat av alla länder, även om jag inte är helt klar med utmaningen. Sex nya länder lägger jag till de tidigare nio, vilket blir 15. Även om jag sa 12 nya länder så är jag inte nöjd. Oceanien var ju tämligen enkelt avklarat eftersom jag bara funnit noveller och lyrik. Eller inte bara, en roman har jag läst från Samoa! Mer om detta i ett separat inlägg.

Hyllvärmare: Inga nya hyllvärmare utlästa, men dock då påbörjade. Åtta totalt kommer att bli fler i juli.

Språkutmaningen: Jag har avklarat den engelska delen redan nu och har läst två böcker på tyska. Nu kvarstår en på norska, en på danska och två på tyska. Jag hoppas att kunna pricka av någon av dessa i juli!

Tema mansrollen: Inget nytt den här månaden, men när jag läste förra månaden så påmindes jag om att jag borde skriva om en som jag inte skrivit om än.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.