Fotbolls-VM 2022: Läsa från Qatar

Fotbolls-VM i Qatar

Ingen har kunnat vara mig behjälplig med litteratur från och om Qatar. Jag har sett några böcker om VM flimra förbi, men inget som låter riktigt intressant. Det borde ju finnas något, tänker jag, så jag slänger ut frågan igen om en bra bok om Qatar. Det kan handla om fotbolls-VM, men måste inte göra det.

Jag har hittat en skönlitterär bok av Sophia Al Maria, som är född i USA, men har en qatarisk pappa och har delat sin uppväxt mellan USA och Qatar. Det får duga i den här lilla utmaningen att läsa något från Qatar. Boken heter The girl who fell to earth och handlar om hennes uppväxt i Qatar. Det återstår att se hur länge och hur mycket hon har bott där (tills jag läst boken alltså).

Tidigare har jag läst Qatari voices. Det är en antologi med berättelser från och om Qatar. Där är det oerhört blandat med personer som lever traditionellt och konservativt. Jag vet inte alls om detta är representativt för landet i stort, men möjligen från den klass där det finns möjlighet att delta i en antologi som översätts till engelska.

Jag fortsätter att leta, det är ju något av det bästa med jorden runt-läsningen. Rätt som det är hittar man något som är intressant och jag har ju faktiskt nätverk att fråga i numer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.