Mörker och snökaos – novembersummering 2022

Taxinge julmarknad 2022

November var mörker och tappade sugar och avslutades med ett praktfullt snökaos som lamslog det mesta och som gör att vi måste laga ett balkongräcke och ett cykelskjul. Snön regnade ju heller inte bort, så snö kommer att ligga kvar länge. Vi besökte Taxinge slott när snön började falla och det var ju stämningsfullt om inte annat. Och bara planeringen gjorde att vi fick tummen ur och bytte däck.

Sista helgen valde jag att lämna alla snöhögar och åka på kryssning med kollegor från hela Sverige. Det var dränerande på energi på ett sätt, men i det långa loppet gav det mig massor. Det kostar på att vara 45 och stänga baren halv fyra, speciellt som man fick för sig att gå upp och äta frukost klockan åtta. Men alla samtal, härlig dans och god mat kommer jag bära med mig länge.

Min läsning

Jag har tittat för mycket på TV i november, men ändå läst en del. Jag läste tyvärr inte en rad på båten, men jag är egentligen inte förvånad. Just i skrivandets stund är jag inne i en period när ingen bok jag har igång lockar, så jag måste göra något åt det. Annars riskerar december att bli en dålig läsmånad.

Läsa jorden runt: Jag ska läsa böcker från 40 länder och i november blev det ett nytt land, så tre kvar att läsa i december.

  1. Sydkorea

#kaffeochkulturvärlden: Månadens land var Sydkorea och jag läste Yeon-Sun Kwon och deckaren Lemon.

Hyllvärmare: Numera nedlagd utmaning.

Ukraina: Jag har läst Victoria Belims Röda sirener och så har jag påbörjat Ukrainas nationhjälte Nikolaj Gogol. Av honom läser jag den passande boken Ukrainska noveller.

Bokcirklar: Vi läser Löftet av Damon Galgut från Sydafrika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.