För tidig höst men äntligen bokmässa – septembersummering 2021

Familjen Lager Ericson på Gröna Lund

Familjen Lager Ericson i Lustiga huset på Gröna Lund. September 2021.

Äntligen har det varit bokmässa igen! Äntligen har jag rest ensam igen! Det har såklart inte varit som vanligt. Tomma mässgolv och ingen publik att tala om på seminarierna. Ändå var det roligt att träffa bokbloggarna igen, även om också den var en desarmerad skara. Fick ändå uppleva ett mycket roligt bokmässe-moment när personalen på Pinchos (jo vi går dit av praktiska skäl) kommenterade att vi alla har så fina och färgglada klänningar.

I övrigt har september varit en bra månad, om än lite för kall lite för fort. Den började med födelsedagsfirande i vanlig ordning, i år med tillhörande Gröna Lund-besök. September gick vidare med någon form av vardag efter sommaren. Nu har är månaden slut och vi går djupare in i hösten. Det känns lite lättare när jag fick en helg i Göteborg och i alla fall fick smaka lite på det liv som en gång var, före pandemin.

Min läsning

Jag läser och lyssnar mycket mer nu än under sommarens totala lässvacka. Det är roligt och jag känner också att utmaningar och bokcirklar peppar mig till läsning. Hösten brukar vara en nystart för mig och bokmässan har gett mig energi till en sådan i år också.

Världsläsning: I september blev det flera nya nordiska länder, jag läste från Grönland (äntligen läste jag ut de surdegen!), Island och Norge och det var ganska lättplockade läder som jag inte läst från förut i år. En större sammanfattning av Nordenutmaningen kommer senare, när den är klar.

Språk: I september har jag bara läst på danska som nytt språk. Inte bara har jag läst på danska, utan även lyssnat på danska. Det kan man säga var en helt ny nivå på läsningen. Det gick även över förväntan. Jag läste Niviaq Koreliussens Blomsterdalen och lyssnade på Hummerens skjold av Caroline Albertine Minor.

Fantastiska fruntimmer: Tja, jag borde snart ta bort den är utmaningen, för den verkar inte alls peppa mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.