Julkalender 2022: Fokus på svenskspråkiga författarskap

Julaffären i Berlin

Snart är det jul! I Berlin finns en affär där det är jul året runt. Juni 2022.

Nu har jag kört julkalender på tema världen i flera år. Ni har kunnat läsa om min världsläsning som jag utnyttjat både på längden och tvären och sugit ut mycket ur. I år blir det därför ett avbrott från världsläsning och jag kommer att ge er fantastiska svenskspråkiga författarskap. Jag slängde ut en fråga på twitter om vilken svensk kvinnlig författare som skulle kunna gå in på en sådan lista och fick väl ca 10000 svar. (Eller kanske inte.)

Jag har satt ihop en lista och ska nu börja skriva och behöver inte några fler tips. Fokus ska vara på fantastiska författarskap och att uppmärksamma svenskspråkiga författare. Det kommer inte bli en lista som gör anspråk på att vara någon kanon eller en perfekt topplista. Det kommer som vanligt att finnas stort utrymme till diskussion om varför den och den inte fick vara med. Med tanke på hur många svar jag fick på twitter, finns det många åsikter!

Nu ska jag grotta ner mig i 24 kvinnliga författare och återkomma när månaden är slut med en julkalender!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.