Feministbrud på kulturjakt på Liseberg

Vi var hela familjen på Liseberg i år igen och jag slogs återigen av hur vackert och genomtänkt Liseberg är jämfört med Gröna Lund. Det är ingen rättvis jämförelse egentligen, eftersom Gröna Lund är så litet och Liseberg är en så mycket större del av min barndom (och väcker därför helt andra minnen hos mig). I vilket fall är Liseberg en underbar park med mycket historia. Vill du utmana dig själv i när olika attraktioner fanns och inte fanns, rekommenderar jag Lisepedia (du kommer att bli förvånad!).

Liseberg

En favorit, som tyvärr inte funkar längre pga snurr, är Jukebox som funnits sedan 1993. Barnen älskar dock den och även om de tagit bort själva musikväljardelen så är det rock’n’roll här hela tiden.

Liseberg

Sten-Åke Cederhök som Albert utanför godisaffärerna. Samt mina barn och en vunnen kanin som fick namnet Nina.

Liseberg

Jag har alltid undrat var de där kändishänderna tog vägen. I somras skulle familjen prompt åka Pariserhjulet och där var de! Med Pelés gamla fotavtryck och allt.

Liseberg

Det här konstverket står ovanför rulltrapporna och kallas Lisebergsclownerna. Konstnären hette Astri Bergman-Taube och hon levde mellan 1898 och 1980. Konstverket kom på plats tre år efter Astris död 1983. Enligt Göteborgs konstkarta klappar en i händerna, en bjuder in publiken att ta del av föreställningen, en annan balanserar ett barn i ena handen medan den fjärde sträcker sina armar upp mot himlen. Modellen för konstverket var en person som jobbade som clown.

Liseberg

Det är underbart att Liseberg åter har en vacker och klassisk karusell. Blomsterkarusellen har funnits sedan 2016 och flera liknande karuseller har funnits genom åren. Det speciella med denna är att den har två våningar. Mycket uppskattad attraktion av min lilla, som jag tror hittade på lekar medan hon åkte (på kvällen är det verkligen ingen kö här, så hon kunde åka hur många gånger som helst).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.