Feministbrud på kulturjakt i London

Jag var i London 19-22 maj i år och som vanligt dokumenterade jag vad jag upplevde i feministisk väg. Vi glömde tyvärr kameran, vilket kändes som en katastrof, men eftersom båda har iphone behövde vi inte lida så mycket nöd.  Här kommer mina upplevelser i London (allt kanske inte har en feministisk vinkel):

Jag har alltid velat besöka Camden Market och nu skulle det inte riktigt finnas tid för det, mer än på fredag förmiddag. Så vi åkte dit. Jag tror att det är roligare att vara här på helgen, för det var verkligen inte en kul upplevelse att gå omkring bland sexistiska t-hirts och annat skräp. Här kan ni se mig mig det värsta jag hittade. Det är inte meningen att jag ska se glad ut.


Jag vill visa en bild utanför Gordon Ramseys restaurang på Royal Hospital Road i Chelsea eftersom det var en höjdpunkt på resan. Detta har ingenting med feminism att göra, men det var en otrolig upplevelse. Vi fick äta underbar brittisk mat och det är inte varje dag man nämner ”underbar” och ”brittisk mat” i samma mening. Det var inte billigt, men helt klart värt det!

Mitt första mål när det kom till bokinköp var Foyles i Soho. Här hittade jag två av böckerna jag köpte. Det var fantastiskt att botanisera bland all feministisk litteratur där!


Nu är vi ett par som älskar att gå på museum och eftersom varken jag eller Andreas varit på Brittish museum var ett besök där ett måste (jag var därinne en sväng 1998, men hade feber och gick ut och satte mig i skuggan istället). Nu är jag som ni ser väldigt gravid och jag orkade inte springa omkring och se allt. Jag såg höjdpunkterna och sedan satte jag mig och läste guideboken i ett hörn medan Andreas roade sig själv.


Mumierna stod på min att-se-lista och här ser vi en ung kvinna vid namn Cleopatra som mumifierats.


Mitt andra bokmål var Waterstone på Picadilly Street. Här inhandlades de resterande tre böckerna jag köpte.


Här är en bild på mig i våra ”hemkvarter” (vi bodde hemma hos en kompis till mig som var i Sverige för att springa Göteborgsvarvet). Det var otroligt mysigt i Islington och nattlivet var utmärkt. Jag vet dock inte hur länge folk var ute och festade i och med att våra kvällar blev rätt tidiga av hänsyn till mitt tillstånd.


Andreas hade aldrig varit på Towern så det var vad som återstod på programmet på vår Londonresa. Här ser vi vår guidade tur med guiden som tyckte att det var ett kul skämt att säga att det var ett straff värre än döden att bli inlåst i ett rum här med sin fru och sina barn. Hö hö hö.

Här är ett monument inifrån Towern, över Henry VIII:s döda fruar. Den får avsluta min feministiska kulturjakt i London.

2 pingar

  1. […] Jag och Andreas åkte till London, som vi planerade redan i januari. Även här fick vi underbara dagar och jag mådde hyfsat bra och vi kunde göra nästan allt som vi ville. Vi bodde fint i Islington hos en kompis som var tillfälligt i Sverige och där kunde vi tillbringa kvällarna, nära hem. Jag köpte många bra böcker där varav några som jag senare recenserat i Magasinet Neo. På bilden ses jag framför British museum. Läs om den resan här. […]

  2. […] kommer många av de stora såsom Mary Wollstonecraft och Virginia Woolf. Jag har också i London förra året och köpte på mig lite nya feministiska böcker som jag recenserat i Magasinet Neo. En […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.